Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко: перегляд суверенітету Грузії – загроза для України

Середа, 20 серпня 2008, 21:56

Президент Віктор Ющенко заявляє, що на саміті Україна-ЄС у Франції у вересні буде підписана політична угода про посилений характер відносин між Україною та Європейським Союзом.

Про це він сказав на церемонії відкриття 9-го всесвітнього конгресу українців у середу в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"За кілька тижнів - 9 вересня в Евіані (Франція) ми підписуємо першу політичну угоду про посилений характер відносин між Україною та ЄС", - заявив президент.

Ющенко підкреслив, що підписання цієї угоди дасть Україні "перспективи в Європейському Союзі".

Крім того, під час виступу президент заявив, що сумніви в суверенітеті Грузії є ревізією суверенітету інших країн.

"Постановка під сумніви суверенітету Грузії - це ревізія суверенітету всіх, не тільки Грузії, від цього страждає і наш суверенітет", - уточнив Ющенко.

Президент підкреслив, що "російсько-грузинський конфлікт, це, можливо, перша війна в рамках СНД", яку неможливо було уявити.

За його словами, детонатором цього процесу є заморожений конфлікт.

Ющенко нагадав, що Україну оточують країни, де є подібні заморожені конфлікти і тому Україні для збереження її суверенітету необхідно виробити "чітку модель колективної безпеки".

Президент підкреслив, що українці повинні чітко продемонструвати свою солідарність із грузинським народом і пам'ятати, що "якщо хтось намагається демонтувати чийсь суверенітет, то він пропонує війну".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування