Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Москаль: у Ющенка "дають інструкції і погрожують" суддям

Четвер, 21 серпня 2008, 12:25

Депутат від "НУ-НС", радник міністра внутрішніх справ Геннадій Москаль стверджує, що в секретаріаті президента "дають інструкції і погрожують" суддям, які працюють над справою про "подвійне громадянство" депутата від "НУ-НС" Давида Жванії.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Дело", коментуючи хід справи про громадянство Жванії.

"Справа розвалиться. Вона не має ніякої перспективи. Зараз вона тримається на тому, що Пукшин (Ігор Пукшин - заступник глави секретаріату президента) особисто викликає всіх суддів, яким там дають інструкції і погрожують. Простіше кажучи, гасло "бандитам – тюрми" перетворився в гасло "кумам – тюрми", - заявив Москаль.

Радник голови МВС нагадав, що Верховний Суд уже призупинив рішення про скасування рішення Радянського суду Києва 1999 року, на підставі якого Жванії було видано громадянство. "Сьогодні ще три кримінальні справи й одна цивільна знаходяться у Верховному Суді", - додав він.

У той же час, Москаль підкреслив, що у Жванії "немає подвійного громадянства, і це вже доведено".

"Справа в тому, що прокуратура брала до уваги тільки ті закони, що були на боці секретаріату президента", - сказав радник глави МВС.

Москаль зазначив, що Україна ухвалила закон про громадянство 1991 року – і громадянами країни визнавалися усі, хто на 24 серпня 1991 року знаходився на території України, незалежно від походження, а "Грузія тільки в 1993 році прийшла до створення громадянства" – і всі мешканці, що народилися в Грузії, вважаються її громадянами.

"Коли кількість "подвійних" громадян між Україною та Грузією перевалила за 7,5 тисячі, то почали думати, що з цим робити. Тоді була підписана міждержавна угода про ліквідацію вже наявного подвійного громадянства. Кожній людині дали 24 місяці, для того щоб визначитися, громадянином якої країни вона хоче бути", - сказав він

"Жванія вирішив, що хоче бути громадянином України. У січні 2002 року президент Грузії Шеварднадзе своїм указом ліквідував грузинське громадянство Жванії. Але в тому законі ще написано і те, що якщо протягом 24 місяців людина не подала заяву про вихід із громадянства однієї з країн, то вона залишається громадянином тієї країни, у якій проживає. Прокуратура ніби-то не бачила цього закону", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування