У Грузії продовжується видача полонених і відвід військ

Четвер, 21 серпня 2008, 13:46

У результаті переговорів між представниками влади Грузії і російськими військовими в четвер звільнено 63 мирних жителів грузинських сіл Цхінвальського регіону.

Про це повідомляє "Новости-Грузия" з посиланням на прес-службу губернатора регіону Шида Картлі.

"Російська сторона передала грузинській 63 людей - це все цивільні особи, жителі сіл Великої та Малої Ліахвської ущелин. Це ті громадяни Грузії, що не встигли залишити зону конфлікту до початку бойових дій і залишалися у своїх будинках", - пояснили в прес-службі.

"В основному, це люди похилого віку, найстаршому з них - 90 років. Деякі зі звільнених бранців мають сліди побоїв. Вони кажуть, що одержали каліцтва, коли їх брали в полон осетинські формування", - додали в повідомленні.

За розповідями бранців, більш як 10 днів вони знаходилися в цхінвальській в'язниці, їх там годували й в цілому поводилися нормально.

У свою чергу грузинська сторона передала Росії на прикордонному пункті пропуску "Верхній Ларс" 16 росіян, половина з яких – діти.

Про це заявив офіційний представник регіонального прикордонного управління ФСБ РФ по ПФО Сергій Ліванцов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"З початку бойових дій у Південній Осетії через цей пункт пропуску повернуто більше 70 росіян", - сказав Ліванцов.

Він пояснив, що російські прикордонники на рівні "народної дипломатії" домовилися з грузинськими колегами про прийом громадян Росії, яких представники суміжної сторони знайдуть у зоні своєї відповідальності.

З початку бойових дій у Південній Осетії це вже восьма передача росіян грузинською стороною.

Крім того, російська сторона буде продовжувати переговори з Тбілісі про обмін полоненими в результаті збройного конфлікту в Південній Осетії.

"Будемо продовжувати роботу (з обміну полоненими). Напевно, ще хтось з'явиться, але поки грузинська сторона, на жаль, більше нікого не заявила", - заявив на прес-конференції в Москві заступник начальника Генштабу РФ Анатолій Ноговіцин.

"Ми продовжуємо роботу в цьому напрямку, чітко розуміючи, що кожен громадянин у нас повинен бути знайдений, а його права захищені", - наголосив він.

Як відомо, у четвер продовжується відвід російських військ з території Грузії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування