Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія вимагає питати в неї дозволу на перебування в зоні конфлікту

Четвер, 21 серпня 2008, 14:02

Неподалік від міста Горі російські війська затримали посла Франції Еріка Фурньє.

Як повідомляє агентство "Грузія-Онлайн", дипломат повертався в Тбілісі після того, як особисто вирішив ознайомитися з ситуацією в регіоні, передає "Эхо Москвы".

Представники грузинської влади намагаються домогтися звільнення французького посла, але поки безрезультатно.

Між тим, заступник начальника Генштабу ВС РФ генерал-полковник Анатолій Ноговіцин прокоментував те, що представників ПАРЄ не пустили у Горі.

Він заявив журналістам у Москві, що російські військовослужбовці не затримували представників ПАРЄ, а лише не пустили їх у зону безпеки.

За його словами, інцидент відбувся на російському миротворчому пості біля грузинського населеного пункту Ігоеті.

Ноговіцин сказав, що "очевидно, серед представників ПАРЄ був посол Франції в Грузії Ерік Фурньє", повідомляє "Інтерфакс".

"Як і члени Асамблеї, французький посол також був не допущений у зону безпеки, оскільки вони прибули в регіон без попереднього повідомлення російської сторони", - сказав генерал.

Ноговіцин повідомив, що він, за рішенням міністра оборони, у четвер о 15:00 зустрічається з представниками ПАРЄ з приводу всіх питань, які стосуються їх перебування у зоні конфлікту.

"І думаю, що ми почнемо нашу розмову саме з сьогоднішнього прецеденту, щоб надалі не було ніяких непорозумінь, оскільки російська сторона в даний момент відповідає за безпеку людей, у тому числі іноземних фахівців, у зоні конфлікту", - сказав генерал.

"Нас необхідно заздалегідь повідомити – це міжнародна процедура", - підкреслив Ноговіцин.

Він також заявив, що "у рамках відповідальності російської сторони повітряні судна інших держав повинні виконувати завдання і польоти тільки з дозволу російської сторони".

Ноговіцин зазначив, що по всіх літальних апаратах російська сторона "зобов'язана виконувати і заходи безпеки, і гарантувати ці заходи безпеки". "Усякі порушення іншого плану можуть призвести до непорозуміння. Тому сама ідеологія, схеми виконання польотів будуть нами окремо обумовлюватися", - сказав генерал.

При цьому він зазначив, що існують міжнародні правила, яких російська сторона дотримується. "Нічого принципово нового з порядку подачі заявок, повідомлень і створення інфраструктури ми придумувати не збираємося", - сказав Ноговіцин.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування