У Тимошенко вважають, що вона доживе до 2010 - ситуативно

Четвер, 21 серпня 2008, 14:15

Член фракції БЮТ Андрій Портнов прогнозує, що після рішення Конституційного Суду з питання про формування і діяльність коаліції, Верховна Рада почне конструктивно працювати.

"Я думаю, що в парламенті можливе певне перегрупування, і політичні сили, що сьогодні фактично шантажують парламент, одержать відповіді на свої запитання... тільки після цього можна буде конструктивно працювати", - заявив Портнов.

Депутат є представником Верховної Ради при розгляді даної справи в Конституційному Суді, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Портнов підкреслив, що "Конституційний Суд не може своїми рішеннями регулювати ті питання, що регулюються винятково законами України і повинні затверджуватися винятково Верховною Радою".

"У Конституції достатньо врегульоване це питання для того, щоб діюча коаліція існувала і виконувала свої функції", - підкреслив депутат.

Член фракції Партії регіонів Олена Лукаш повідомила журналістам, що депутати Юрій Ключковський від "НУ-НС" і Портнов від БЮТ призначені представниками Верховної Ради по даній справі постановою глави Верховної Ради Арсенія Яценюка.

Вона також розцінила це, як недовіру постійному представнику Верховної Ради в Конституційному Суді Анатолію Селіванову.

У той же час член фракції БЮТ Микола Томенко вважає, що уряд Юлії Тимошенко буде діяти в Україні до президентських виборів із ситуативною більшістю в парламенті.

"В Україні буде діяти уряд Тимошенко із ситуативною парламентською більшістю незалежно від рішення Конституційного Суду", - підкреслив Томенко.

За його словами, змінити уряд можна тільки після формування нової коаліції в парламенті. При цьому Томенко підкреслив, що не бачить "будь-яких підстав для цього".

Депутат висловив думку, що позиція президента Віктора Ющенка, а також його політсили "НУ-НС" щодо оцінки російсько-грузинського військового конфлікту, перспектив вступу України в НАТО "настільки радикально відрізняються" від позиції Партії регіонів, що складно уявити, як вони зможуть створити єдину коаліцію.

"Це означає, що нової коаліції не буде створено і не буде нового уряду", - переконаний Томенко.

Також, за його словами, уряд Тимошенко "буде приречений" домовлятися з парламентськими політичними силами відносно ухвалення важливих рішень.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...