Кораблі ЧФ повернуться в Чорне море, а в Росії все твердять про "порушення"

Четвер, 21 серпня 2008, 16:13

Кораблі Чорноморського флоту Росії, які знаходилися в районі Грузії, повертаються в Севастополь 22 серпня, повідомив перший заступник секретаря РНБО Степан Гавриш.

"Зараз 4 кораблі російського Чорноморського флоту вже повідомили, що вони 22 числа увійдуть у Севастополь", - сказав він на брифінгу в четвер у Києві, інформує "Інтерфакс-Україна".

Між тим, міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що дії України по обмеженню переміщень кораблів Чорноморського флоту є порушенням базових домовленостей і викликають подив у Росії.

"Ці дії України – порушення базових угод і, говорячи дипломатичною мовою, викликають здивування", - сказав Лавров журналістам у четвер у Сочі.

Він зазначив, що "ті базові угоди, які діють, не накладають жодних обмежень на пересування кораблів Чорноморського флоту - ні туди, ні назад".

Лавров пояснив, що в базових угодах передбачене обговорення питань, у тому числі й щодо пересування кораблів, і саме російська сторона "неодноразово пропонувала обговорити порядок пересування кораблів українській стороні".

Остання така пропозиція була зроблена в жовтні минулого року. "Україна послідовно відмовлялася це робити", - сказав міністр.

"Та обставина, що Україна мовчала майже рік і раптом у момент конфлікту (грузино-південноосетинського) заговорила про це, - це, ще раз скажу, порушення базових угод", - підкреслив Лавров.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News