Лавров каже, що Росія не збирається "грюкати дверима" в НАТО

Четвер, 21 серпня 2008, 17:57

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє про те, що Росія не збирається "гримати дверима" у відносинах з НАТО.

"Росія, не більше ніж НАТО, має потребу у взаємному співробітництві", - сказав він журналістам у четвер.

Більш того, за його словами, "НАТО набагато більше потребує підтримки Росії в діях в Афганістані, де по суті вирішується доля Північноатлантичного альянсу".

При цьому міністр відзначив: "Навіть після наради (голів МЗС країн НАТО в Брюсселі 18 серпня) деякі нашіптували нам на вухо: сподіваємося, що ви не будете переривати зв'язку на цьому напрямку".

"Ми не збираємося гримати дверима", - підкреслив голова МЗС РФ. Хоча НАТО, за його словами, говорить, що може ці двері зачинити, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Усе залежить від пріоритетів НАТО: якщо пріоритети йдуть беззастережного на підтримку збанкрутілого режиму Саакашвілі і в шкоду партнерству з Росією - це не наша провина", - сказав Лавров.

Також міністр попередив, що вирішення питання про визнання Росією незалежності Абхазії і Південної Осетії залежить від подальших дій президента Грузії Михаїла Саакашвілі.

"Саакашвілі несе відповідальність за те, як будуть розвиватися події далі", – сказав Лавров, слова якого цитує "Газета.ру" з посиланням на РІА "Новости".

За словами міністра, Росія дуже терпляче і з усією відповідальністю прагнула виконувати свої функції як посередника і миротворця. "Але якщо хто і брав під сумнів територіальну цілісність Грузії, то це був сам Саакашвілі", – заявив Лавров.

Як відомо, у четвер з'явилася інформація про те, що Росія призупиняє співпрацю з країнами - членами НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...