Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка звинуватили Росію в подвійних стандартах

П'ятниця, 22 серпня 2008, 12:32

Дії військових підрозділів Росії в Грузії та коментарі керівництва Генштабу РФ - зокрема щодо факту недопущення представників ПАРЄ у Горі - наочно демонструють ставлення Росії до міжнародних організацій та до виконання взятих на себе зобов'язань відповідно до досягнутих домовленостей.

Про це в п'ятницю заявив заступник глави секретаріату президента Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба секретаріату.

За його словами, з офіційних пояснень російської сторони залишається незрозумілим, чому керівники Комітету з моніторингу ПАРЄ Матіаш Ерші і Кастріот Ісламі мали попередньо повідомити російську сторону про своє пересування територією Грузії, а також яким чином офіційні представники міжнародних організацій мають контролювати виконання домовленостей щодо виведення військових підрозділів РФ.

"Неадекватна реакція російської сторони на повідомлення щодо заходу кораблів НАТО в акваторію Чорного моря та в порти Грузії так само свідчить про безпідставні наміри контролювати ситуацію в грузинських портах", - окремо наголосив він.

Гончарук нагадав, що водночас у відповідь на укази президента Віктора Ющенка щодо впорядкування та регламентації дій Чорноморського флоту РФ, який тимчасово базується в Україні, "з Москви пішли істеричні та позбавлені будь-яких правових засад коментарі щодо порушення Україною двосторонніх домовленостей".

За словами Гончарука, здивування також викликає категоричне неприйняття російською стороною будь-яких правил та механізмів контролю за переміщенням вантажів суднами ЧФ РФ по території України - при одночасних заявах щодо необхідності негайного контролю вантажів, які надходять до Грузії.

"Це все не можна кваліфікувати інакше, як застосування подвійних стандартів, точніше - відсутність поваги до норм міжнародного права та суверенітету інших країн. У таких підходах російської сторони яскраво проявляється крайня ступінь нехтування законними правами та інтересами інших суверенних держав", - наголосив Гончарук.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...