Партія регіонів готова роздавати незалежність на референдумі. Осетія не Косово?

П'ятниця, 22 серпня 2008, 12:51

Партія регіонів засуджує будь-які спроби діяти в зонах "заморожених" конфліктів, в тому числі на території колишнього СРСР, силовими методами.

У своїй заяві "Регіони" відзначають необхідність підтримати проекти пропозицій міжнародних організацій, серед іншого ОБСЄ, визначати майбутній статус невизнаних державних утворень шляхом волевиявлення населення, яке проживає на цих територіях.

Серед пропозицій Партії регіонів: у перший день сесії Верховної Ради розглянути питання грузинсько-осетинсько-російського конфлікту, дати оцінку діям чинної влади та опрацювати комплекс заходів, спрямованих на повернення українсько-російських відносин у русло добросусідського та взаємовигідного діалогу.

Терміново розпочати політичні консультації щодо прийняття змін до Конституції України з метою визначення позаблокового статусу України та недопущення участі вищих керівників держави у розв'язанні та втягуванні держави у міжнародні конфлікти – пропонують "Регіони".

Також Партія регіонів виступає за заборону постачання української зброї в гарячі точки, зокрема в Грузію.

Створити парламентську тимчасову слідчу комісію, яка розслідувала б факти продажу Грузії української зброї та участі українських громадян у цьому збройному конфлікті, пропонує Партія регіонів.

Також "Регіони" вважають неприпустимим вихід за межі своєї компетенції керівництва МЗС "у неврівноважених заявах, які призвели до суттєвого погіршення україно-російських відносин".

"Вважаємо необхідним якнайшвидше ухвалення закону "Про засади внутрішньої та зовнішньої політики України", - продовжується в заяві.

Партія регіонів вимагає від державного керівництва невідкладно вирішити питання щодо призначення загальнонаціонального референдуму про приєднання України до НАТО.

При цьому "Регіони" звертаються до світового співтовариства з пропозицією провести розслідування злочину масової загибелі мирних громадян.

Як відомо, в Південній Осетії двічі було проведено референдуми про отримання державної незалежності. І двічі населення виступало за незалежність.

Між тим, ще в березні цього року Партія регіонів виступала проти визнання незалежності Косова, жителі якого на референдумі визначили свою незалежність.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News