Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка кажуть, що його секретаріат не заангажований

П'ятниця, 22 серпня 2008, 14:41

В секретаріаті президента відкидають звинувачення на його адресу в заангажованості при розгляді у Конституційному Суді справи щодо принципів існування коаліції.

Про це в інтерв’ю УНІАН заявила заступник глави секретаріату президента Марина Ставнійчук.

Як підкреслила Ставнійчук, президент Віктор Ющенко є прихильником існування демократичної коаліції, але він не може займати чиюсь сторону при розгляді питання існування коаліції в Конституційному Суді.

"У позиції президента, у позиції представника президента у КС не потрібно шукати політичної складової, не потрібно шукати підтексту щодо підтримки чи непідтримки тих чи інших політичних сил, оскільки її не могло бути ні по формі, ні по суті засідання в КС", - наголосила вона, підкресливши, що в Суді вирішуються суто формальні, правові питання.

Ставнійчук підкреслила, що президент зацікавлений у наявності працюючого, повноважного парламенту.

"Мені здається, що у цьому має бути зацікавлений не тільки президент, а й самі депутати України", - зауважила вона.

Ставнійчук нагадала, що саме президент доклав величезних зусиль для того, щоб у Верховній Раді була сформована демократична коаліція.

"У цьому складному питанні, яке сьогодні розглядає Конституційний Суд України, є декілька моментів, на які варто звернути увагу", - зауважила Ставнійчук.

Зокрема, насамперед йдеться про недосконалість положень Конституції в частині формування коаліції. Вона нагадала, що ці норми були внесені до Основного Закону у 2004 році.

"Очевидно, що наспіх проведена (конституційна) реформа у 2004 році до певної міри створила проблеми для конституційного регулювання, але при цьому всі норми Конституції є чинними і вони діють", - підкреслила представник Президента у КС. На її думку, саме через це й виникають проблеми із застосуванням, що потребують тлумачення КС, норм Основного Закону.

За її словами, частина шоста стаття Конституції, яка визначає порядок формування коаліції, неоднозначно і складно виписана, і в силу цього не дає однакового розуміння для усіх суб’єктів парламентського процесу.

Також, за її словами, питання, які 21 серпня у відкритому засіданні розглядав Конституційний Суд, відносяться до сфер внутрішньої структури парламенту, статусу народного депутата, функціонування Верховної Ради в цілому.

"Відтак, це передусім питання Верховної Ради, і тому основна дискусія вчора мала відбуватись між народними депутатами України", - підкреслила Ставнійчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...