На Заході побачили, що Тимошенко не впоралася з інфляцією

П'ятниця, 22 серпня 2008, 22:45

Приріст реального ВВП України в 2009 році сповільниться до 2,5% у порівнянні з очікуваним цього року ростом на 6,5% і ще більш високим показником минулого року 7,9%, прогнозує міжнародне рейтингове агентство Standard&Рооr's.

У оприлюдненому в п'ятницю короткому обґрунтуванні кредитного рейтингу S&P оцінює середньорічну інфляцію цього року на рівні 27% у порівнянні з 12,8% у минулому.

S&P прогнозує її уповільнення в 2009 і 2010 роках відповідно до 21% і 11,6%.

Відповідно до публікації, агентство очікує, що дефіцит зведеного бюджету України, що склав у 2007 році 0,9% ВВП, цього року збільшиться до 1,2% ВВП.

У наступні два роки S&P прогнозує збільшення дефіциту бюджету відповідно до 2,9% ВВП і 4,5% ВВП.

"Рівень рейтингів України відбиває той факт, що керівництву країни не удалося вжити адекватних заходів зі стримування зростаючої інфляції в умовах перегріву економіки", - підкреслюється в повідомленні S&P.

У той же час, на думку агентства S&P, недавнє рішення про підвищення тарифів на газ для населення, якщо воно буде в підсумку виконано, може стати важливим кроком до виправлення недоліків бізнес-моделі "Нафтогазу".

Як повідомлялося з посиланням на Держкомстат, ріст ВВП України за підсумками січня-липня склав 6,5%, інфляція до липня минулого року - 26,8%.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News