Янукович хоче врятувати Україну Радою і новою коаліцією

Субота, 23 серпня 2008, 10:58

Лідер Партії регіонів Віктор Янукович вважає за необхідне скликати Верховну Раду для обговорення ситуації, що склалася у відносинах з Російською Федерацією.

У своїй статті в "Дзеркалі тижня" Янукович констатує, що напередодні 17-ї річниці незалежності Україна опинилася перед реальною загрозою економічного колапсу і перспективою бути втягнутою в серйозний міжнародний конфлікт.

Він запропонував три кроки, покликані подолати кризові тенденції в країні.

"У першу чергу необхідно скликати Верховну Раду і обговорити ситуацію, що склалася у відносинах із Російською Федерацією", — заявив Янукович.

На його думку, позиція української влади щодо російсько-грузинського військового конфлікту привела до того, що стосунки України з Російською Федерацією "фактично переросли у ворожі".

"Ми вже не можемо бути до кінця впевненими у мирному майбутньому нинішнього і наступних поколінь українців. Ми не можемо стверджувати, що Україна не має жодного підґрунтя для виникнення потенційного військового конфлікту", — наголосив він.

Головним результатом парламентського обговорення, за його словами, повинно стати рішення про недопущення в майбутньому ситуацій, коли питання, котрі торкаються національної безпеки, вирішуються поза парламентом.

"По-друге, треба відкрито визнати — правлячої коаліції не існує. Це факт, і про нього треба відкрито заявити", — продовжив Янукович.

"Коаліцію треба творити. І на основі нової коаліції слід сформувати уряд народної довіри. На шляху до створення нового уряду Партія регіонів закликає діяти швидко й рішуче, тому що соціально-економічна ситуація — загрозлива", — заявив він, додавши, що паралельно необхідно розробляти заходи запобігання енергетичній кризі в країні.

Третім кроком зі стабілізації ситуації в країні, на думку Януковича, повинно стати внесення змін до Конституції: "Потрібно домовитися щодо внесення змін до Конституції. Джерело всіх бід — у двовладді, і воно має бути усунене".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News