Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росію турбують кораблі НАТО. Вона погрожує додати "миротворців"

Субота, 23 серпня 2008, 12:15

У російському Генштабі відзначають тенденцію до загострення ситуації в акваторії Чорного моря.

Про це заявив заступник начальника Генштабу ВС РФ генерал-полковник Анатолій Ноговіцин на прес-конференції в Москві в суботу, передає Інтерфакс.

"Країни НАТО під виглядом необхідності доставки гуманітарних вантажів продовжують нарощувати склад угрупування військово-морських сил. На додаток до тих, що увійшли 21 серпня до акваторії Чорного моря фрегатів ВМС Іспанії й Німеччини, вчора протоку Босфор пройшли фрегат ВМС Польщі і есмінець ВМС США", - повідомив він.

"Не думаю, що це сприятиме стабілізації обстановки в регіоні. Нарощування угрупування НАТО має місце бути", - сказав генерал.

Разом з тим, за його словами, Чорноморський флот продовжує виконувати завдання по забезпеченню сприятливого оперативного режиму на сході Чорного моря.

"Вчора на рейд Севастополя прибув малий ракетний катер "Міраж". Спроб протидії цьому з боку українських властей нами не відмічено", - додав Ноговіцин.

Він також підкреслив, що угрупування миротворців РФ в зоні грузино-осетинського і грузино-абхазського конфліктів може бути збільшено, якщо США вирішать переозброїти грузинську армію.

"Знову відстежуватимемо по складу, оборонному і наступальному потенціалу, до чого готуються і до чого готують грузинську сторону. Тоді докладатимемо своєму керівництву пропозиції по зміні у разі потреби того чи іншого складу або угрупувань", - сказав Ноговіцин.

Він повідомив, що російські миротворці відповідно до домовленостей контролюватимуть ситуацію в місті Поті.

Генерал пояснив, що на південній стороні міста Поті повинні були знаходитися грузинські миротворці, тепер їх немає - і російські миротворці контролюватимуть цю частину міста і околиці методом патрулювання.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування