Росія не скоро збирається до СОТ

Понеділок, 25 серпня 2008, 19:38

Перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов заявляє, що в Москві не вірять у можливість вступу Росії до СОТ протягом найближчого року.

"Перспектив вступу до СОТ протягом декількох місяців або року ми не бачимо", - заявив Шувалов на брифінгу в Москві в понеділок, передає Інтерфакс.

При цьому, підкреслив Шувалов, стратегічний пріоритет по вступу до СОТ для Росії залишається незмінним. Тому, за його словами, робота РФ по вступу до СОТ не згортається, але вестиметься іншими тактичними методами.

Він також повідомив, що президія уряду РФ погодилася з необхідністю почати переговори про заморожування ряду угод, що виконуються Росією в рамках виступу до СОТ.

"Ми запропонували президії уряду, і він погодився, що потрібно почати переговори з основними торговими партнерами і партнерами по СОТ, щоб ті зобов'язання, які, ми вважаємо, обмежують нашу економіку, перестали діяти для Росії доти, поки Росія не буде повноправним членом СОТ", - сказав він.

Шувалов відзначив, що список угод, дія яких може бути для Росії припинена до її вступу до СОТ, вже пропрацювало Мінекономрозвитку. "Оскільки це переговорна позиція, не варто цей список оприлюднювати", - сказав він, підкресливши також, що це буде не одностороннє рішення Росії, і вихід з угод здійснюватиметься шляхом переговорів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування