Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина вже готова дати Україні підтримку у НАТО

Вівторок, 26 серпня 2008, 08:53

Федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель запевняє, що євроатлантичні прагнення Києва та Тбілісі знайдуть підтримку.

Про це вона заявила напередодні візиту до Естонії та Литви, які наполягають на негайному наданні Україні та Грузії плану дій з набуття членства в НАТО, повідомляє "Німецька хвиля".

"Стосовно членства в НАТО на саміті в Бухаресті було ухвалено принципове рішення: Грузія та Україна стануть членами НАТО. І я завжди наголошувала, що ці країни мають самі вирішувати, чи хочуть вони до Альянсу", - зазначила канцлер Німеччини.

Меркель піддала також гострій критиці рішення російського парламенту щодо визнання самопроголошених республік Абхазії та Південної Осетії.

"Це суперечить міжнародним угодам. Я очікую, що російський президент не підпише цю резолюцію. Інакше це створило б критичну ситуацію з погляду територіальної цілісності Грузії", - зауважила канцлер Німеччини.

У вівторок Меркель відвідає Естонію та Литву. Ці країни наполягають на негайному наданні Україні та Грузії плану дій з набуття членства в НАТО.

Як відомо, на самміті країн-учасниць НАТО у Бухаресті у квітні цього року Німеччина виступила одним із головних противників надання Україні та Грузії ПДЧ у НАТО.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування