Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЄС закликають виявити солідарність із Україною

Вівторок, 26 серпня 2008, 09:19

Європейський союз має розробити широку стратегію для виявлення солідарності з Україною.

Про це йдеться у доповіді аналітичного центру Європейської ради з закордонних справ, присвяченій російсько-грузинському конфлікту, повідомляє "Німецька хвиля".

Згідно з доповіддю, Євросоюз має визнати право України на членство в ЄС та НАТО, запропонувати більш ліберальний візовий режим, підтримати територіальну цілісність України та інтегрувати її до європейського енергетичного ринку.

Аналітики Європейської ради зазначають, що Росія своїми діями нині намагається надіслати сусідам –Україні, Молдові та Азербайджану – важливий сигнал: відтепер Москва відповідатиме агресивніше на те, що вона вважає антиросійської поведінкою.

Як зауважують експерти, Москва вірогідно гратиме на протиріччях в Україні стосовно "російського питання" і намагатиметься впливати на майбутнє цієї країни. Аналітики не виключають, що паралельно Росія заохочуватиме сепаратистські рухи в Севастополі та в Криму загалом.

Як наголошується в документі, з огляду на те, що наступним пунктом напруги може стати Україна, ЄС має розробити широку стратегію для виявлення солідарності із цією державою.

Можливість для цього може створити саміт Україна-ЄС, що проходитиме 9 вересня в Евіані.

На думку авторів доповіді, Євросоюз має, зокрема, підтримати українські плани розробки дорожньої карти для виведення російського флоту із Севастополя після 2017 року.

Також, вважають аналітики, ЄС повинен провести дослідження щодо майбутнього транзиту газу з Росії і впливу на це газогонів, що обминають Україну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...