Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка пояснили, що питання ЧФ - тест для Тимошенко

Вівторок, 26 серпня 2008, 12:59

Розгляд і прийняття рішення щодо постанов уряду про порядок перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України буде тестом на відповідність позиції Кабінету міністрів українським національним інтересам.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента України Андрій Гончарук, повідомляє прес-служба глави української держави.

"Це вже не перша спроба ухвалення відповідних постанов. Попереднього разу уряд на чолі з прем'єром проголосував за їх ухвалення одностайно; але прем'єр чомусь не підписала і не оприлюднила їх. Президент мав скликати засідання РНБОУ, на якому було ухвалено відповідні укази", - сказав Гончарук.

"Переконаний, що настав час, коли уряд має продемонструвати одностайність, а прем'єр - виконати його рішення", - додав він.

Гончарук роз'яснив, що уряд має, фактично, реалізувати рішення, за які вже голосував – і затвердити формальні процедури, що забезпечать виконання указів президента, якими вводяться в дію рішення РНБОУ щодо порядку перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України.

"Уряд не може скасувати рішення РНБОУ, але здатен ускладнити його виконання, якщо не ухвалить необхідних технічних рішень або спробує вихолостити їх зміст. Будемо сподіватися, що уряд зможе справою довести власні заяви щодо забезпечення національних інтересів України", - заявив заступник глави секретаріату президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування