Яценюк очікує баталій, бо бажаючим на президента "уже не сидиться у кріслах"

Вівторок, 26 серпня 2008, 13:02

Голова Верховної Ради Арсеній Яценюк прогнозує "складні політичні баталії", зокрема, у парламенті.

Про це він заявив під час науково-практичної конференції "Забезпечення реалізації державної політик щодо розвитку освіти в Івано-Франківській області", повідомляє УНІАН.

"Скоріш за все треба очікувати складних політичних баталій", – сказав Яценюк.

За його словами, реформування в українському суспільстві не відбуватиметься, оскільки знову триватиме боротьба "хто кращий з політиків".

"І буде знову боротьба, хто кінець-кінцем сяде в крісло президентське", – зазначив голова Верховної Ради. "Уже не сидиться у своїх кріслах", - додав він.

Спікер спрогнозував, що ситуація в парламенті буде складною.

"Важливо відзначити те, що його (парламент) все таки не розпустили", – зауважив Яценюк, додавши, що завдяки цьому вдалося прийняти хоч кілька "системних законів".

Голова Верховної Ради також сказав, що наполягатиме, щоб на наступній сесії парламенту (яка має розпочатися 2 вересня) розглядалися питання, "які є неполітичні, які об'єднують".

На його думку, необхідно розглядати ті законопроекти, у яких можна досягти консенсусу між політичними силами, і ухвалення яких "дасть підтримку будь-яким політичним силам, незалежно від кольору".

Також Яценюк зазначив, що поїздки політиків у регіони, зустрічі з виборцями під час відпусток часто мають на меті підготовку до наступних виборів.

"Зараз до вас політики їздять як по свячену воду", – сказав спікер, зауваживши, що виборцям слід навчитися чітко розуміти, де йдеться про обіцянки, які не виконуватимуться.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування