Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко запевнив, що Україна законно постачала Грузії зброю

Вівторок, 26 серпня 2008, 13:52

Президент Віктор Ющенко заявляє, що Україна законно постачала зброю в Грузію.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "The Times", повідомляють "Українські новини".

"Співробітництво України із Грузією законно й засновано на взаємній вигоді, як і у випадку з будь-якими іншими країнами. Існує міжурядова угода про військову співпрацю, підписана в 1995-1996 роках", - сказав президент.

Ющенко зазначив, що міжнародні організації не накладали ніяких обмежень на військово-технічне співробітництво Грузії й України, тому будь-які заяви щодо цього є спекуляціями.

Як відомо, у ніч із 7 на 8 серпня грузинські війська почали наступ на столицю Південної Осетії Цхінвалі, після того як сепаратисти з Південної Осетії нібито вчинили напади на мирне населення й миротворчі підрозділи в декількох селах неподалік від Цхінвалі.

Згодом президент невизнаної республіки Південна Осетія Едуард Кокойти заявив, що відповідальність за розв'язану в Південній Осетії снайперську війну разом із Грузією несуть США й Україна, які нібито постачали Грузії зброю. Подібні звинувачення лунали також з російської сторони.

18 серпня депутат Верховної Ради України від Партії регіонів Валерій Коновалюк запропонував парламенту створити тимчасову слідчу комісію з розслідування фактів та обставин поставок української військової техніки та зброї до Грузії з порушенням законодавства й міжнародного права.

4 серпня міністр оборони Юрій Єхануров назвав безпідставними обвинувачення України в незаконних поставках зброї до Грузії, оскільки відносно цієї країни немає ніяких міжнародних санкцій на операції із продажу-купівлі зброї.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування