Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україна закликає Росію відмовитись від визнання Південної Осетії та Абхазії

Вівторок, 26 серпня 2008, 14:22

Україна закликає Росію відмовитись від визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії та забезпечити виконання у повному обсязі досягнутих міжнародних домовленостей.

Про це йдеться в заяві МЗС України у зв’язку зі зверненнями Ради Федерації Федеральних Зборів Російської Федерації і Державної Думи РФ про визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії, оприлюдненій прес-службою МЗС України.

У цій заяві українське МЗС висловлює "глибоку стурбованість" у зв'язку з ухваленням 25 серпня цього року Радою Федерації та Держдумою Федеральних Зборів РФ звернень до президента Росії з пропозицією визнати незалежність Південної Осетії та Абхазії – складових частин суверенної території Грузії.

Зовнішньополітичне відомство нагадує, що Україна неодноразово заявляла про свою незмінну позицію щодо врегулювання "заморожених" конфліктів на пострадянському просторі виходячи виключно з необхідності забезпечення принципів суверенітету та територіальної цілісності держав.

"Зазначені звернення російського парламенту Україна розглядає як украй небезпечний прецедент, який ще більше загострить безпекову ситуацію у Кавказькому регіоні та на пострадянському просторі в цілому різко негативно впливатиме на процеси мирного врегулювання міжетнічних конфліктів в усьому світі", - йдеться в заяві міністерства.

"Залишаючись безумовним прибічником неухильного дотримання норм міжнародного права та мирного вирішення конфліктів, Україна закликає російську сторону відмовитись від визнання незалежності Південної Осетії та Абхазії, створення тим самим небезпечних міжнародно-правових прецедентів, забезпечити виконання у повному обсязі досягнутих міжнародних домовленостей, продовження мирного процесу врегулювання за широкої участі багатонаціональних миротворчих сил під егідою міжнародних організацій, насамперед ООН, ОБСЄ та ЄС", - наголошується в документі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування