У Огризка вважають візи в Росію "антинародним кроком"

Вівторок, 26 серпня 2008, 14:58

Україна проти введення візового режиму з Росією і це питання не має нічого спільного з євроатлантичною інтеграцією нашої країни, заявляє прес-секретар Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич.

"Ми проти введення візових умов із Росією. Це наша незмінна позиція", - прокоментував він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" заяву заступника голови МЗС Росії Григорія Карасіна з приводу можливого візового режиму між РФ та Україною.

"МЗС України не готує свої консульські структури до візової перспективи з Росією, тому що вважаємо такий крок антинародним, пагубним кроком у минуле", - підкреслив прес-секретар.

Кирилич зазначив, що питання візового режиму з Росією і євроатлантична інтеграція України "не мають нічого спільного".

"Питання віз не належить до компетенції НАТО. Питання віз - це питання ЄС, а точніше - входження його членів у Шенгенську зону", - зазначив прес-секретар МЗС.

Він навів у приклад Польщу, яка у1999 році вступила до НАТО, але громадяни України продовжували до 2007 року перетинати кордон Польщі без віз. Уведення польських віз для українців було обумовлено приєднанням Польщі до Шенгенської угоди.

Як повідомлялося, заступник голови МЗС Росії Григорій Карасін заявив, що у випадку вступу України до НАТО може стати актуальним питання про введення візового режиму між РФ та Україною, однак у Москві хотіли б цього уникнути.

"Доводити справу до того, щоб узагалі виникало питання про візовий режим між Росією й Україною, як це буде мати місце у випадку вступу України до НАТО, - це явно не наш вибір", - сказав він в інтерв'ю, опублікованому в журналі "Огонек".

Карасін визнав, що консульські структури "до переходу на візовий режим можуть підготуватися досить швидко". "Питання в іншому: а чи потрібно це нашим народам?", - зазначив російський дипломат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування