У Тимошенко проблеми з молоком через депутатів

Вівторок, 26 серпня 2008, 17:02

Кабінет Міністрів України візьметься за ситуацію, що склалася навколо закупівлі молока у виробників.

У вівторок про це на нараді Кабінету Міністрів із представниками галузі тваринництва повідомила прем’єр Юлія Тимошенко.

Прем'єр підкреслила, що Антимонопольний комітет мав би провести комплексний аналіз ситуації з монополізацією закупівлі молока у виробників, але на сьогодні цього не зроблено, оскільки Верховна Рада от уже два місяці не може призначити керівника АМКУ.

При цьому Тимошенко вважає, що Кабінет Міністрів вправі і сам починати деякі кроки по вивченню даної ситуації, повідомляє Ліга.net.

Зокрема, прем'єр вважає, що потрібно "подивитися на всі молокозаводи", що здійснюють закупівлю, і проаналізувати, які важелі впливу (без Антимонопольного комітету) можна використовувати для врегулювання цінової ситуації по закупівлях молока.

Тимошенко дала окреме доручення АМКУ до засідання Кабміну в наступну середу підготувати інформацію з даного питання. "А крім того, Ви прекрасно знаєте, як молокозаводи побудували свій вплив по монопольних закупівлях", - підкреслила вона і запропонувала зібрати представників молокозаводів і обговорити дану ситуацію.

"Або ми партнери, або нехай тоді на нас не ображаються. Але так, як сьогодні відносяться до підприємств, що виробляють молоко, у тому числі і до фізичних осіб - неприпустимо", - підкреслила вона.

Глава уряду також відзначив, що у всіх регіонах ситуація практично однаково погана. На думку Тимошенко, цій темі потрібно присвятити окреме засідання Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування