Тимошенко роздаватиме землю... телятам

Вівторок, 26 серпня 2008, 17:07

Уряд України розробив 15 пріоритетів розвитку галузі тваринництва. Про це прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявила у вівторок на нараді з питань розвитку тваринництва.

Зокрема, уряд має намір розробити комплексну державну програму розвитку тваринництва на період до 2015 року та відповідних регіональних програм, повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами Тимошенко, уряд наполягатиме на ухваленні законопроекту, яким передбачено, що земельні ділянки несільськогосподарського призначення для громадських потреб будуть використовуватися, зокрема, під будівництво тваринницьких комплексів.

Глава уряду наголосила, що передбачаються також заходи зі спрощення дозвільної процедури для ведення бізнесу у галузі тваринництва.

Також до 2015 року планується зафіксувати пільгову стратегію оподаткування на довгострокову перспективу і на законодавчому рівні пролонгувати фіксований сільськогосподарський податок.

Прем’єр-міністр відзначила, що одним з пріоритетів є розроблена Урядом схема повернення протягом 5 робочих днів ПДВ за ввезення імпортної техніки та обладнання для галузі тваринництва.

Не менш важливими, за словами Тимошенко, є пункти щодо зменшення ставок ввізного мита на племінну худобу, зокрема, м’ясних порід, а також 100-відсоткове відшкодування за рахунок держбюджету ставок за кредитами у галузі у розмірі подвійної облікової ставки Нацбанку.

За словами Тимошенко, уряд на своєму засіданні у середу затвердить порядки використання коштів державної підтримки для аграрного комплексу на найближчі 5 років.

Окрім того, пріоритетами визначено: перехід до нових державних стандартів і регламентів на вітчизняну м’ясопродукцію; розроблення потужної пільгової програми для селекціонерів; введення процедури для сільськогосподарських підприємств на залучення кредитів без застави на довгостроковій основі для розвитку галузі тваринництва, а також ліквідація всіх давальницьких схем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...