Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луганський губернатор "пояснив", чому не пускав до себе Тимошенко?

Вівторок, 26 серпня 2008, 19:24

Луганський губернатор Олександр Антіпов нагадує, що офіційним місцем проведення урочистого святкування Дня шахтаря визначено Донецьк, тому вважає неприпустимим використання цього дня для загострення протиріч.

Про це йдеться у заяві Луганського губернатора, яку поширила прес-служба президента.

Як відомо, президент Віктор Ющенко має намір відзначити День шахтаря у Донецьку, у той час як прем'єр-міністр Юлія Тимошенко зібралася у цей день відвідати Луганськ.

"Офіційним місцем проведення урочистого святкування Дня шахтаря на загальнонаціональному рівні, за розпорядженням президента Віктора Ющенка, визначено місто Донецьк, делегація представників трудової гірничої Луганщини, безумовно, братиме участь в цих урочистостях", - йдеться у заяві губернатора.

"Знаю, що велика кількість луганчан цього року представлені до високих державних нагород за вагомий внесок та значні здобутки в цій нелегкі праці", - зауважив він.

"В урочистій обстановці наші луганські герої - гірники, які своїм потом та важкою працею заслужили на це, одержать їх від президента в Донецьку 29 серпня, і вже сьогодні наші сусіди ведуть активну підготовку до цієї визначної події", - додав губернатор.

Тому Антіпов вважає "неприпустимою ситуацію, в якій багатотисячні шахтарські колективи сьогодні, не за своїм бажанням, постають не перед вибором зробити чи не зробити щось гідне своєї високої професії, а за ким йти".

У зв'язку з цим губернатор звернувся "до всіх, кого ці обставини підбурюють до протистояння":

"У нашій області є досить багато важливих економічних та соціальних проблем, які вимагають негайного розв'язання: це й цінова ситуація, й ринок праці, й питання водозабезпечення тощо".

"Зосереджуючись на вирішенні саме цих наболілих питань, можна принести найбільшу користь нашій громаді", - переконаний Антіпов.

"Дуже важливо, напередодні 75-ї річниці Донбасу та 70-ї річниці Луганщини, не дати використати це протиріччя для зростання соціального напруження, створення умов для розколу в суспільстві", - заявляє губернатор.

"Ми - за єдину країну, за подальший економічний розвиток Донбасу, за Луганщину, яка разом зі всією Україною святкуватиме День шахтаря", - додав він.

У статті Олександра Горобця "Як Тимошенко до шахтарів не пускають" автор розповів про те, що Антіпов нібито відмовив Мінвуглепрому у проведенні урочистостей в Луганську, висуваючи "дешеві і трафаретні відмовки".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування