Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Саакашвілі: відповіддю Росії має бути продовження інтеграції в НАТО і ЄС

Вівторок, 26 серпня 2008, 20:26

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі заявив, що відповіддю Грузії на "стратегічну" помилку Росії з одностороннього визнання незалежності двох самопроголошених регіонів повинен бути "спокій" і продовження подальшої інтеграції в НАТО і ЄС.

"Сьогоднішній крок Росії є цілком незаконним, і він не має ніяких правових результатів ні для Грузії, і ні для іншого світу", - заявив Саакашвілі у своєму телевізійному виступі у вівторок ввечері.

За його словами, Росія допустила "неймовірні стратегічні помилки", заподіявши тим самим шкоду своєму місцю в міжнародному суспільстві, повідомляє Civil Georgia.

"Росія спробувала узаконити свій контроль якщо не над усією Грузією, то хоча б над її двома регіонами, і вона одержала саме те, чого більш за все хотіла уникнути за всі ці останні роки", - зазначив Саакашвілі.

"Грузія одержала таку міжнародну підтримку і таку солідарність з боку міжнародного співтовариства, що ми б не змогли цього домогтися, якби не останні дуже важкі помилки Росії", - додав він.

За словами Саакашвілі, тепер найпершою задачею Грузії є прискорена інтеграція в НАТО і ЄС. "У нас уже є перші серйозні сигнали в цьому напрямку", - відзначив він.

Президент Грузії заявив, що від міжнародних партнерів Грузія вже одержала серйозну обіцянку з приводу посилення економічної допомоги і допомоги в забезпеченні безпеки.

За словами Саакашвілі, питання територіальної цілісності Грузії уже виходить за рамки відносин між Тбілісі і Москвою, і стало "питанням між Росією і всім іншим цивілізованим світом".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...