Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мілібенд везе Україні підтримку і коаліцію проти Росії?

Середа, 27 серпня 2008, 09:28

Міністр закордонних справ Великобританії Девід Мілібенд прибуває з візитом до Києва, під час якого обговорить з українськими керівниками ситуацію на Кавказі.

Як повідомляє "Бі-Бі-Сі", напередодні візиту британський міністр заявив, що мета переговорів – забезпечити якнайширшу коаліцію проти російської агресії в Грузії.

Мілібенд прямує до того, що знову вибудовується як лінія фронту у Європі - принаймні в дипломатичному сенсі - у його виступі, текст якого переробляється за лічені години до цього візиту з огляду на останні дії Росії: визнання незалежності Південної Осетії і Абхазії.

Останні події

Як відомо, президент Віктор Ющенко назвав Україну "заручником війни, яку розгорнула Росія", а також заявив, що грузинська криза виявила брак дієвих запобіжних механізмів на рівні ООН та інших міжнародних організацій.

Від Мілібенда варто очікувати рішучої підтримки для України. Але цей візит є складовою того, що він сам називає "якнайширшою коаліцією проти російської агресії в Грузії".

Побудувати таку коаліцію - це одне, а довести Росії, що дії коаліції мають значну вагу, залишатиметься важким завданням, передає "Бі-Бі-Сі".

Як відомо, у середу, 27 серпня, Ющенко проведе зустріч з держсекретарем у закордонних справах та справах співдружності Великої Британії Мілібендом.

"У ході розмови йтиметься зокрема про єдину позицію європейських держав щодо стабілізації ситуації в Грузії та надання допомоги місцевому населенню", - повідомляє прес-служба українського президента.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування