Тимошенко затвердила порядок перетину кордону ЧФ РФ. "Конфлікт вичерпано"

Середа, 27 серпня 2008, 12:40

Кабінет міністрів на черговому засіданні затвердив порядок перетинання державного кордону військовослужбовцями, військовими кораблями (суднами забезпечення) і літальними апаратами Чорноморського флоту Росії, що перебуває в Україні.

Про це повідомив журналістам перший заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак, інформують "Українські новини".

"На виконання указу президента уряд затвердив всі необхідні форми", - сказав Шлапак.

Він також повідомив, що всім відповідним органам доручено доробити свою нормативну базу відповідно до указу президента.

Шлапак зазначив, що постанова ще не підписана прем'єр-міністром Юлією Тимошенко, однак вона дала вказівку оприлюднити цю постанову в середу.

"Так що ми сьогодні разом з вами побачимо", - сказав він.

Крім цього, перший заступник глави секретаріату президента підкреслив, що постанова Кабміну про порядок переміщення ЧФ Росії територією України не розглядалася.

"Указ про переміщення (Чорноморського флоту Росії) поза місцями дислокації не вимагав ніяких постанов уряду", - сказав він.

Шлапак зазначив, що в такий спосіб конфлікт, що мав місце, вичерпаний, і він розраховує на те, що зусиллями всіх органів виконавчої влади буде забезпечена реалізація указу.

Як відомо, раніше представники секретаріату президента та фракція блоку "НУ-НС" закликали Тимошенко підписати раніше ухвалені Кабміном постанови про порядок перетинання українського кордону кораблями ЧФ Росії й про порядок пересування підрозділів флоту Росії поза місцями їхньої дислокації в Криму.

23 серпня президент Віктор Ющенко затвердив порядок узгодження з компетентними органами України пересувань, пов'язаних з діяльністю військових формувань ЧФ Росії поза місцями їхньої дислокації на території України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News