СБУ попередила замах на Тимошенко. Підозрюваний втік

Середа, 27 серпня 2008, 13:10

Служба безпеки України попередила вчинення групою осіб замаху на прем’єр-міністра, лідера БЮТ Юлію Тимошенко, який планувалося здійснити під час виборчої кампанії 2007 року.

Про це повідомила начальник прес-служби СБУ Марина Остапенко на прес-конференції у Києві, відповідаючи на запитання журналістів, інформує УНІАН.

За словами Остапенко, замах на Тимошенко було попереджено в процесі перевірки інформації колишнього керівника Головного управління секретаріату президента з питань діяльності правоохоронних органів Валерія Гелетея.

"Таким чином злочинні наміри були зірвані, але головний підозрюваний знаходиться за кордоном. Наразі Тимошенко нічого не загрожує", - сказала начальник прес-служби СБУ.

Як відомо, 11 травня 2007 року Гелетей повідомив, що секретаріат президента має матеріали, в яких розписані схеми дестабілізації в суспільстві і схеми замахів на відомих українських політиків, зокрема лідера БЮТ Юлію Тимошенко, лідера Громадянського руху "Народна самооборона" Юрія Луценка та інших.

24 травня прес-центр СБУ повідомив, що Служба безпеки порушила кримінальну справу за результатами перевірки інформації Гелетея про підготовку замахів на політиків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування