У Франції думають, що Україна і Молдова стануть наступними "цілями" Росії

Середа, 27 серпня 2008, 13:28

Міністр закордонних справ Франції Бернар Кушнер вважає, що наступними цілями для Росія після подій навколо грузинських сепаратистських республік Південної Осетії і Абхазії стануть Україна і Молдова.

Про це Кушнер заявив у середу в коментарі французькій радіостанції "Europe-1", повідомляє УНІАН.

Говорячи про Україну, французький міністр, зокрема, уточнив, що суперечності можуть виникнути стосовно Криму, який, як пояснив Кушнер, до 1954 року "вважався російською територією".

Як наголосив глава французького зовнішньополітичного відомства, позиція Російської Федерації щодо Південної Осетії і Абхазії є "дуже небезпечною".

Разом із тим, Кушнер висловив сподівання, що конфронтація навколо цього конфлікту буде знята політичними методами.

Раніше Кушнер звинуватив Росію у порушенні принципів міжнародного права, оскільки та визнала незалежність грузинських територій Південної Осетії та Абхазії.

Як повідомило Радіо "Свобода", говорячи про це в ефірі радіо "Europe-1", Кушнер зазначив, що ЄС "не може прийняти ці порушення міжнародного права" з боку Росії.

Міністр закордонних справ Франції також нагадав про небезпеку початку етнічних чисток у регіоні з боку російських збройних сил.

Від сказав, що є свідоцтва того, коли армія застосовує силу проти осетинів, що підтримують Грузію.

Як відомо, у вівторок, 26 серпня, президент РФ Дмитро Медведєв своїми указами визнав незалежність Південної Осетії і Абхазії, які згідно з міжнародними угодами і міжнародним правом є територією Грузії.

Дане рішення російської влади викликало серйозне занепокоєння і засудження з боку більшості країн Західної Європи і США.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування