Ющенко покликав Яценюка поговорити про долю коаліції

Середа, 27 серпня 2008, 14:29

Напередодні відкриття чергової сесії парламенту президент Віктор Ющенко провів зустріч з Головою Верховної Ради Арсенієм Яценюком.

Оцінюючи значення третьої сесії Верховної Ради, президент висловив переконання, що вона стане справжнім тестом на існування коаліції.

"Доля коаліції на сьогодні в руках самої коаліції, а не Конституційного Суду України. Злагоджене результативне голосування стане найбільш дієвим доказом того, що коаліція існує, чого щиро прагне президент України", - заявив він, повідомляє прес-служба президента.

На думку Ющенка, досягнення визначених цілей потребує консолідації всередині коаліції.

У цьому зв'язку президент України запропонував активізувати роботу ради коаліції, яка має:
забезпечити узгодження позицій партнерів по коаліції;

запропонувати погоджений порядок денний роботи парламенту, до якого обов'язково мають бути включені і низка законопроектів, на необхідність прийняття яких неодноразово вказував президент.

Президент наголосив на тому, що першочерговим завданням, яке стоїть на порядку денному, для коаліції демократичних сил залишається виконання коаліційної угоди в частині прийняття парламентом законопроектів, які були визначені в угоді як першочергові.

На переконання президента, одними з перших питань, які мають бути включені до порядку денного третьої сесії, є:
прийняття в цілому тих проектів законів, які були прийняті парламентом за основу ("Про опозицію", "Про внесення змін до закону "Про місцеві державні адміністрації", "Про внесення змін до закону "Про місцеве самоврядування");

термінове прийняття нової редакції закону "Про закупівлю товарів, робіт і послуг за державні кошти";

результативне голосування за неодноразово провалений законопроект про скасування пільг народних депутатів України.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування