Ющенко вважає, що "лікувати" ліс повинні спецструктури

Середа, 27 серпня 2008, 15:11

Президент Віктор Ющенко переконаний, що навіть санітарну вирубку лісу мають здійснювати підготовані спеціалізовані структури.

Про це він сказав під час зустрічі з міністром охорони навколишнього середовища Георгієм Філіпчуком, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко звернув особливу увагу міністра на важливість вирішення питання ефективної організації лісового господарства, унеможливлення несанкціонованої вирубки лісу в постраждалих від повені 23-27 липня регіонах.

Він нагадав про те, що на останньому засіданні РНБО для попередження виникнення у лісах Карпат надзвичайних екологічних ситуацій прийнято рішення про розробку комплексної програми переходу до заповідної організації лісового фонду тощо.

"Наше багатство - ліс - є багатством доти, доки він живе... Нам треба зрозуміти, що лісовий фонд - це один з основних інструментів економіки країни", - наголосив президент.

При цьому він додав, що у цьому контексті, безумовно, перше місце посідає тема екології, а також такі важливі питання, як раціональна організація лісового господарства та лісопереробки.

Як відомо, з'явилася інформація про те, що навіть після рішення РНБО про заборону промислової вирубки Карпатського лісу в Івано-Франківській області продовжують вивозити деревину.

За словами експертів, під виглядом санітарної вирубки незаконно вирубується до 30-40% дерев.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування