Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузія "звела до мінімуму" дипвідносини з Росією

Середа, 27 серпня 2008, 16:16

Грузія відкликає зі свого посольства в Москві всіх дипломатів, крім двох.

Про це повідомляє "France Presse" із посиланням на міністра закордонних справ країни Еку Ткешелашвілі, пише "Лента.ру".

"Ми звели дипломатичні відносини з Росією до мінімуму. У нас більше не буде посла в Москві", - заявила Ткешелашвілі.

Тимчасовий повірений у справах Грузії в Росії Гіві Шугаров заявив РІА "Новости", що в грузинському посольстві в Москві відповідних указівок поки не отримували.

Останні події

Раніше повідомлялося, що в Тбілісі розглядалася можливість повного розриву дипломатичних відносин із Москвою у відповідь на визнання нею незалежності Абхазії і Південної Осетії, про яке було оголошено 26 серпня.

Як повідомив держміністр із питань реінтеграції Грузії Тимур Якобашвілі, чи будуть анульовані ці відносини зовсім, з'ясується в найближчі дні.

За даними телекомпанії "Руставі-2", зараз ійдеться про доведення дипвідносин до рівня консулів і посланників, передає "Эхо Москвы".

За словами Якобашвілі, Росія знаходиться перед колапсом, у тому числі, економічним – російська економіка, зокрема, енергетика, не зможуть розвиватися без іноземного капіталу, суттєвий відтік якого спостерігається в останні дні.

Посол Грузії був відкликаний із Москви ще в липні, після скандалу навколо польотів російських літаків у зоні грузино-осетинського конфлікту.

Як заявили тоді в Міністерстві закордонних справ Росії, ВПС Росії літали над Південною Осетією, щоб "не допустити розвитку ситуації за силовим сценарієм". У Тбілісі це розцінили як вторгнення в повітряний простір Грузії.

Росія відкликала посла з Тбілісі у вересні 2007 року, після затримання грузинською поліцією чотирьох російських офіцерів за підозрою в шпигунстві. Посол В'ячеслав Коваленко повернувся в Грузію в січні 2008 року.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування