Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кораблям Росії і НАТО вже тісно у Чорному морі

Середа, 27 серпня 2008, 17:01

Росія не має наміру збільшувати угруповання Чорноморського Флоту, заявив заступник начальника Генштабу Збройних сил Росії Анатолій Ноговіцин.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на управління прес-служби та інформації Міністерства оборони Російської Федерації.

"Ми не збираємося додавати жодне угруповання до складу Чорноморського Флоту, хоча в Росії є що тут додати", - заявив Ноговіцин.

Водночас генерал наголосив, що спрямування кораблів НАТО в Чорне море – "це нагнітання обстановки, яке не сприяє виконанню шести принципів", (передбачених планом врегулювання російсько-грузинського конфлікту).

"Погано, коли ми починаємо грати м'язами, хоча далеко ще не все вирішено. Росія зараз інша, і нерви в нас міцні. Але залишається тільки шкодувати, коли починаються такі демарші", - сказав Ноговіцин.

Відповідаючи на запитання, як далеко один від одного перебувають сьогодні в Чорному морі російські та натівські кораблі, генерал визнав, що "тіснувато для такого угруповання на Чорному морі, тим більше з урахуванням того, що на всіх військових кораблях є засоби розвідки радіолокації з максимальним радіусом дії до 400 км".

Водночас Ноговіцин сказав, що і НАТО, своєю чергою, не може постійно нарощувати угруповання кораблів у Чорному морі.

Він пояснив, що конвенцією, підписаною в Монтре (Швейцарія) 1936 року, передбачено договір щодо статусу Чорного моря. Зокрема, в ньому обумовлено кількість кораблів, які мають право бути там присутні.

"Цією конвенцією передбачено обмежену кількість суден з лімітом загального тоннажу до 45 тис. тонн. Тобто не може без обмежень створюватися якесь угруповання однієї й тієї ж держави", - сказав Ноговіцин.

Він зазначив, що цей ліміт визначено для держав, які не є чорноморськими.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування