Кріль закинув Тимошенко, що вона теж не гребує Партією регіонів

Середа, 27 серпня 2008, 17:45

Парламентська коаліція у нинішньому вигляді та сформований нею уряд не виконують зобов’язань перед виборцями.

Так вважає лідер ЄЦ Ігор Кріль.

"Сумарні рейтинги БЮТ та НУНС не більші за 25-27 відсотків, а це майже у 2 рази менше від їх результату на виборах. Це підтвердження того, що парламентська коаліція у нинішньому вигляді та сформований нею уряд не виконують зобов’язань перед виборцями", - заявив лідер Єдиного Центру, повідомляє партійний сайт.

На його переконання, коаліційна угода була лише інструментом, насамперед для БЮТ, аби досягнути головної мети – здобуття влади.

"Фракція БЮТ під надуманими приводами, – переконаний народний депутат, – постійно зривала виконання угоди. Це відбувалося, серед іншого, і з міркувань бізнес-інтересів БЮТ. Так було у випадку зі спробами зміни керівництва Фонду держмайна, наполегливим бажанням нашвидку пустити з молотка низку стратегічних підприємств, "половинчатим" рішенням щодо тендерних закупівель".

Кріль вважає, що БЮТ для досягнення своїх корпоративних інтересів не гребує союзами з позакоаліційними силами - Партією регіонів і комуністами.

"Зокрема, предметом торгу були зміни до Основного Закону, які мали забезпечити нові преференції для БЮТ. За лояльність і "правильні" голосування уряд на чолі з лідеркою БЮТ Юлією Тимошенко розплачується, зокрема, високими державними посадами", - сказав лідер Єдиного Центру.

На його думку, "порушено базові цінності, закладені в основу коаліційної угоди, - виступати єдиним фронтом з президентом України, будувати свої дії на основі виборчих програм Віктора Ющенка та політичних сил, які увійшли до коаліції".

Ігор Кріль вважає, що в результаті цього уряд так і не спромігся забезпечити гідні умови життя для громадян, "оскільки доходи українців буквально з’їдені обвальними інфляційними процесами та й далі зростаючими (попри запевнення уряду) цінами".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування