Тимошенко вночі розбиралася з пожежею на арсеналі

Четвер, 28 серпня 2008, 08:18

Генеральна прокуратура України порушила кримінальну справу у зв`язку з пожежею на об`єктах 61-го арсеналу Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України поблизу міста Лозова Харківській області.

Про це повідомила журналістам прем`єр-міністр Юлія Тимошенко після екстреного засідання урядової комісії з надзвичайних ситуацій, повідомляє УНІАН.

"Уряд звернувся з листом до Генеральної прокуратури України з вимогою порушити кримінальну справу за фактом виникнення пожежі і, за нашими даними, Генпрокуратура таку справу порушила", - сказала Тимошенко.

Водночас прем`єр не уточнила статтю, по якій кваліфікується порушення даної кримінальної справи.

"Буде проводиться розслідування в установленому порядку, і точнішу інформацію можна буде одержати в ГПУ", - сказала Тимошенко.

За її словами, уряд також звернувся з відповідними листами до СБУ, МНС і Держгірпромнагляду з проханням провести незалежну експертизу можливих причин і джерел виникнення пожежі.

"Ми намагаємося з трьох незалежних джерел одержати чітку інформацію про те, що стало причиною, джерелом, і, власне, про відповідальних, тих, хто своєю недбалою роботою допустив такі наслідки", - сказала прем`єр.

Тимошенко підкреслила, що у разі визначення винності тих осіб, які порушили техніку безпеки, або іншими своїми діями спровокували виникнення пожежі, вони понесуть відповідальність.

При цьому Тимошенко повідомила, що в найближчі години на місце події вилетять міністр МНС Володимир Шандра, міністр оборони Юрій Єхануров і перший віце-прем`єр-міністр Олександр Турчинов.

Як відомо, пізно ввечері в середу, 27 серпня, під головуванням Тимошенко пройшло екстрене засідання урядової комісії з надзвичайних ситуацій у зв`язку з пожежею на арсеналі з боєприпасами поблизу міста Лозова Харківській області. Засідання проходило у закритому режимі.

За словами Тимошенко, воно було скликане для того, щоб визначити "подальші дії і кроки, які робитиме уряд для того, щоб не було ніяких негативних наслідків".

УНІАН,

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News