Саакашвілі: Грузії негайно потрібно членство в НАТО

Четвер, 28 серпня 2008, 11:03

Президент Грузії Михаїл Саакашвілі висловився за те, щоб його країна була негайно прийнята в члени НАТО.

Про це він сказав литовському національному телебаченню, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Нам негайно потрібно членство, а не план дій для членства в НАТО, не перехідний період", - заявив Саакашвілі.

"Якщо НАТО продемонструє слабкість, як було в Бухаресті (на саміті альянсу, де йшла мова про надання Грузії плану дій членства в НАТО), залишиться загроза всім країнам, у тому числі країнам НАТО. Зараз постраждала Грузія, потім прийде черга інших, у тому числі і держав НАТО", - додав він.

При цьому Саакашвілі стверджував, що в плани Росії, окрім затвердження впливу на Кавказі, входять аналогічні устремління відносно України, країн Балтії, Центральної Азії, "і, нарешті, відновлення Радянського Союзу".

"Зараз потрібно не допустити примирення з тим, що зроблено, тому що росіяни можуть на кілька тижнів заспокоїтися, перегрупуватися і знову наступати", - сказав Саакашвілі.

"Було б історичною помилкою залишити їх (росіян) безкарними за те, що вони зробили Грузії", - додав він.

Секретар МЗС Литви Жигімантас Павіліоніс, який брав участь у передачі, зазначив, що в найближчий понеділок на саміті ЄС буде обговорюватися позиція Європи в зв'язку з конфліктом на Кавказі.

"Думаю, що насправді мова йде не про Грузію, насправді мова йде про принципи, на основі яких ми намагалися будувати цей світ: сьогодні опинилися в небезпеці суверенітет, незалежність, свобода, демократія", - заявив литовський дипломат.

"Думаю, що ця відповідь (на дії Росії на Кавказі) дещо спізнюється саме тому, що шукаємо дій - усі прекрасно розуміють, що декларації не діють", - підкреслив секретар МЗС Литви.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...