У Ющенка уточнили, в чому саме співпадають позиції президента і "Регіонів"

Четвер, 28 серпня 2008, 11:18

Президент Віктор Ющенко зацікавлений у наявності працюючого, повноважного парламенту, заявила заступник глави секретаріату президента, представник президента у КС та ЦВК Марина Ставнійчук.

Так вона прокоментувала позицію глави держави у конституційному провадженні за поданням Партії регіонів щодо існування коаліції, повідомляє прес-служба президента.

Ставнійчук пояснила, що позиція президента у зазначеному питанні ґрунтується на таких підставах: коаліція формується за результатами виборів, коаліція депутатських фракцій формується саме фракціями як основними суб'єктами цього процесу, до складу коаліції повинна входити більшість народних депутатів від конституційного складу Верховної Ради.

За її словами, президент вказує також на те, що донині, незважаючи на вимогу Конституції і низку рішень КС, парламент не затвердив законом регламент Верховної Ради, в якому мають бути вирішені, серед іншого, питання організації діяльності коаліції і припинення діяльності коаліції.

Ця позиція президента була засвідчена у Конституційному Суді і вона повною мірою співпадає з позицією народних депутатів – представників від діючої коаліції, зауважила Ставнійчук.

"Стосовно закидів про те, що позиція президента співпадає з позицією Партії регіонів – я їх відкидаю абсолютно", - заявила представник президента.

"У Конституційному Суді було наголошено, що до складу коаліції повинна входити більшість народних депутатів від конституційного складу, і лише в цьому практично співпала позиція Партії регіонів і президента", - уточнила вона.

При цьому Ставнійчук зауважила, що це є чітка вимога частини 6 ст. 85 Конституції.

Представник президента пояснила, що Конституційний Суд не є судом факту, а судом права.

З огляду на це, всі пояснення у цьому суді мають даватися формально, сухо, з посиланням на конституційні норми і правове регулювання в цій сфері, правові позиції самого Конституційного Суду, додала Ставнійчук.

У цілому ж, коментуючи позицію президента у цьому конституційному провадженні, Ставнійчук підкреслила, що президент зацікавлений у наявності працюючого, повноважного парламенту.

Також вона нагадала, що "президент доклав величезних зусиль для того, щоб у Верховній Раді була сформована демократична коаліція".

Як відомо, у середу прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила президента Віктора Ющенка в розвалі демократичної коаліції.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування