Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко вже смішно від Балоги: "Ми ще, мабуть, винні в урагані Катрін..."

Четвер, 28 серпня 2008, 13:28

Прем`єр Юлія Тимошенко називає "неоригінальною" заяву глави секретаріату президента Віктора Балоги про бездіяльність уряду у зв`язку з виникненням пожежі на 61-му арсеналі Південного оперативного командування Сухопутних військ ЗСУ в Харківській області.

Про це Тимошенко заявила в четвер журналістам, коментуючи відповідну заяву Балоги, повідомляє УНІАН.

"Ми ще, мабуть, винні в урагані Катрін і в усіх цунамі, які пройшли світом. Я думаю, що ця людина (Балога) не є оригінальною. Єдине, чим він займається, – він перекладає відповідальність на тих, хто знаходиться навколо", - сказала Тимошенко.

Прем’єр вважає недоцільним звертати увагу на цю заяву Балоги.

"Не потрібно звертати увагу на ці дрібниці, адже все це вже смішно", - зазначила вона.

Тимошенко також підкреслила, що уряд обов’язково розбереться, хто допустив виникнення пожежі на території військової частини, чому Міністерство оборони не приступило до утилізації цих боєприпасів.

"Ми обов`язково розберемося, хто винен у тому, що така ситуація виникла", - заявила прем`єр.

Як відомо, в четвер вранці глава секретаріату президента заявив, що пожежа на військових складах у місті Лозова Харківської області стала ще одним наслідком непрофесійних дій уряду.

За словами Балоги, Кабінет міністрів під керівництвом Тимошенко нічого не зробив для запобігання критичній ситуації, що виникла внаслідок пожежі і вибуху боєприпасів на військових арсеналах поблизу м. Лозова Харківській області.

На його думку, Кабмін вкотре бореться з наслідками своєї бездіяльності. "Несвятковий феєрверк у Харківській області, як і велика вода, що затопила шість областей, прямо пов`язані з непрофесійними, недбалими діями Кабміну щодо запобігання надзвичайним ситуаціям", - заявив він.

27 серпня вдень на території військової частини А0829 Міністерства оборони, де знаходиться 61-й арсенал Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних Сил України, сталося займання сухої трави з подальшим поширенням вогню в напрямку сховищ боєприпасів. О 16.15 були зафіксовані перші вибухи боєприпасів.

Проводиться евакуація людей з 5-кілометрової зони навколо складів, що горять.

Військова прокуратура Центрального регіону порушила кримінальну справу за фактом вибухів боєприпасів згідно з ч.2 ст.425 (недбале ставлення до військової служби, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування