Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка "наїхали" на ЦВК

Четвер, 28 серпня 2008, 13:32

Заступник голови секретаріату президента, представник президента в КС Марина Ставнійчук побоюється, що при нинішньому підході ЦВК до створення Держреєстру виборців цей реєстр не буде створений ще досить тривалий час.

Про це Ставнійчук сказала в четвер на засіданні КС, де почався розгляд подання президента про конституційність постанови уряду України про держреєстр виборців.

"При такому підході ЦВК ми ще років 10 будемо без реєстру", - сказала Ставнійчук.

Відповідаючи на питання суду про те, вибори в якому році можуть проходити з використанням державного реєстру виборців, Ставнійчук підкреслила, що "при кваліфікованому підході, протягом півроку можна створити держреєстр виборців".

За її словами, фахівці вже готові і "мають працювати ті, від кого це залежить".

В інтерв'ю журналістам у перерві засідання суду Ставнійчук підкреслила, що подача подання президента щодо конституційності постанов Кабміну про держреєстр виборців ні в якому разі не є елементом з'ясування бізнес-відносин.

"У нашому випадку мова не йде ні про які бізнес проекти... Кошторис державного реєстру завищений щонайменше на третину. Мені здається, що правоохоронні органи в судовому або іншому порядку матимуть можливість довести цю позицію", - підкреслила Ставнійчук.

Вона також зазначила, що в даному випадку її турбує два питання: своєчасне створення цього реєстру, а також захист самої системи. За її словами, більше року йшла переписка в частині того, як має бути створений держреєстр виборців.

Крім того, Ставнійчук додала, що між ЦВК і Держслужбою спеціального захисту інформації і зв'язку існує непорозуміння в частині створення цього реєстру.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування