Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У НУНС заперечують союз з Януковичем

Четвер, 28 серпня 2008, 14:58

Лідер НУНС В’ячеслав Кириленко заявляє про неможливість коаліції Нашої України з Партією регіонів.

Про це він заявив під час робочої поїздки в Тернопільську область, повідомляє прес-служба НУНС.

"Ніяких коаліцій з Партією регіонів Наша Україна створювати не збирається. Іншої коаліції, крім демократичної, ми як не бачили, так і не бачимо", - заявив він.

"У нас є претензії до наших партнерів по демократичній коаліції, зокрема щодо відсутності чіткої позиції по російсько-грузинському конфлікту. Перед початком сесії, ми скличемо Раду коаліції і очі-в-очі обговоримо наші позиції по ключових зовнішньополітичних перспективах для країни", - додав він.

Кириленко нагадав, що "Грузія є членом ГУАМ – організації, яка має для України стратегічне значення".

"Країни-члени ГУАМ зобов’язались підставляти плече одна одній, і таке зобов’язання не повинно бути порожнім словом, а має підтверджуватись конкретними діями", - зауважив він.

"Якщо у зовнішній політиці розходжень з БЮТ у нас немає, значить і особливих проблем всередині коаліції також немає, адже з інших питань ми можемо сперечатись, дискутувати, але врешті-решт прийти до спільного рішення", - сказав Кириленко.

"Коаліція з Партією регіонів "Нашу Україну" не цікавить, - наголосив він.

За його словами, не цікавить через багато причин.

"В тому числі і через останню позицію лідера ПР Януковича щодо Грузії, Абхазії і Південної Осетії, адже вона прямо протилежна позиції нашої партії", - пояснив він.

За словами Кириленка, "позиція Януковича спрямована на порушення територіальної цілісності Грузії, а значить і на порушення цього принципу для інших країн".

"Така позиція є неприйнятною як для Європи в цілому, так і для України", - наголосив голова партії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування