Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Турчинов назвав причину пожежі та вибухів боєприпасів

Четвер, 28 серпня 2008, 17:32

Пожежа, що призвела до вибухів на складах 61-го арсеналу біля міста Лозова Харківської області, виникла через загоряння за територією арсеналу.

Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр Олександр Турчинов, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Державна комісія одержала інформацію, що джерело вогню виникло за межами території, його вчасно не погасили, і вогонь перекинувся на арсенал", - сказав Турчинов журналістам у місті Лозова.

Він підкреслив, що спека не може бути причиною для вибухів на арсеналі, оскільки арсенали в Україні "розраховані для експлуатації й у літній період".

Віце-прем'єр відзначив, що фахівці, що ведуть розслідування причин пожежі, повинні з'ясувати, "чому виникло загоряння за межами арсеналу, чому вогонь перекинувся на арсенал, і чому він вчасно не був погашений".

Крім того, Турчинов повідомив, що 61-й арсенал Південного оперативного командування Сухопутних військ Збройних сил України буде ліквідовано.

Зокрема, за його словами, найближчим часом буде прийнято рішення про виведення 61-го арсеналу з ведення Міністерства оборони.

"Більше на цьому місці не буде знаходитися арсенал", - підкреслив Турчинов. Він додав, що після очищення землі в районі арсеналу він буде переданий місцевій громаді.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...