Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін обіцяє не шантажувати Європу газом

Четвер, 28 серпня 2008, 20:51

Прем'єр Росії Володимир Путін запевняє, що Росія не використовуватиме поставки енергоносіїв як відповідну міру на тиск з боку Євросоюзу.

Про це він сказав в інтерв'ю телекомпанії CNN.

"Ми ніколи не політизуємо економічних відносин. І нас дуже дивує позиція деяких офіційних осіб в адміністрації Сполучених Штатів, що роз'їжджають європейськими країнами і умовляють європейців не брати нашу продукцію", - сказав він.

"Скажемо, це просто приголомшлива політизація економічної сфери, дуже шкідлива, насправді. Так, європейці залежать від наших поставок. Але і ми залежимо від того, хто купує. Це взаємозалежність, це саме гарантна стабільність", - сказав Путін.

Він також заявив, що Росію не занадто лякає можливий тиск на неї з боку країн Заходу в зв'язку з подіями в Грузії.

Зокрема, він дав зрозуміти, що членство в якихось організаціях не коштує людських життів.

"Ми що, маємо дозволити себе убивати? Але за це зберігатися, скажемо, у "(Великий) вісімці"? Хто буде зберігатися у "вісімці", якщо усіх нас уб'ють?" - сказав він, відповідаючи на питання журналіста про ставлення Росії до можливих антиросійських кроків з боку Європи і США.

Крім того, Путін підкреслив, що Москва не прагне загострення відносин із Заходом, чого не можна сказати про країни НАТО.

"От ви говорили про загрозу, можливу загрозу з боку Росії. Ми з вами тут сидимо зараз, розмовляємо мирно в місті Сочі. У декількох сотнях кілометрів звідси американські бойові кораблі з ракетним озброєнням на борту, дальність дії яких - саме кілька сотень кілометрів", - сказав він.

"Це ж не наші кораблі прийшли до ваших берегів, а ваші прийшли до нашим", - додав він.

"Ми не хочемо ніяких ускладнень, ми не хочемо ні з ким лаятися, не хочемо ні з ким воювати. Ми хочемо нормального співробітництва і поважного відношення до нас, до наших інтересів", - зазначив російський прем'єр.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування