Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Грузія закликає провести міжнародне розслідування її конфлікту з Росією

П'ятниця, 29 серпня 2008, 08:11

Міністерство закордонних справ Грузії запропонувало створити міжнародну комісію, яка вивчить події, що спричинили воєнні дії в регіоні.

Комісія має також перевірити інформацію щодо порушень прав людини під час конфлікту, повідомляє Радіо "Свобода".

У четвер ввечері Рада Безпеки ООН обговорювала ситуацію у Грузії.

Представників Південної Осетії та Абхазії на засідання не допустили.

* * *

Президенти Естонії Тоомас Хендрік Ільвес, Латвії Валдис Затлерс і Польщі Лех Качиньський на робочій зустрічі у четвер ввечері в Талліні обговорили кризу в Грузії і закликали Євросоюз виявити рішучість у справі захисту європейських цінностей.

"Триваюча присутність російських військ на території Грузії порушує мирний план із шести пунктів президента Франції як голови ЄС, із яким погодилися як Росія, так і Грузія – і Росія повинна рахуватися з серйозними наслідками", - йдеться у повідомленні за підсумками зустрічі.

"Напад на архітектуру безпеки Європи після "холодної війни" не може пройти за нашого соромливого мовчання", - сказав президент Ільвес, повідомляє "Інтерфакс".

Глави урядів підкреслили, що ЄС має бути рішучим у захисті спільних цінностей.

На думку глав держав, "Грузія потребує допомоги з відновлення військових руйнувань, що означає необхідність надання їй у терміновому порядку великої гуманітарної допомоги і пом'якшення проблем людей, що втратили дах".

Вони висловилися за спрямування до Грузії міжнародних спостерігачів для отримання об'єктивної інформації і з метою запобігання нового спалаху конфлікту.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування