"Регіонали" АРК хочуть визнати Південну Осетію й Абхазію. Комуністи - засудити Грузію

П'ятниця, 29 серпня 2008, 08:31

Рада Кримської республіканської організації Партії регіонів звертається до депутатської фракції "регіоналів" у Верховній Раді України з проханням внести законопроект про визнання незалежності Республіки Південна Осетія та Республіки Абхазія.

Про це сказано в заяві кримських "регіоналів", текст якої передано УНІАН.

Рада Кримської організації Партії регіонів також заявляє про підтримку позиції лідера партії Віктора Януковича, який заявив, що Україна повинна визнати незалежність народів Південної Осетії й Абхазії.

Кримські активісти Партії регіонів висловлюють "солідарність і підтримку народам Республіки Абхазія та Республіки Південна Осетія в їхній боротьбі за незалежність".

"Визнання Російської Федерації цих суверенних держав є підтвердженням непорушності міжнародного права – права народів на самовизначення як фундаментального демократичного принципу", - сказано в заяві.

"Прецедент у Косово та визнання незалежності краю десятками держав сприяли оголошенню народами Південної Осетії й Абхазії про свій суверенітет. У відносинах між країнами не може бути подвійних стандартів, як це намагаються нав`язати світовій спільноті лідери Сполучених Штатів Америки і деяких європейських держав", - додають кримські "регіонали".

* * *

Між тим, депутати Верховної Ради від Комуністичної партії Ігор Алексєєв і голова КПУ Петро Симоненко пропонують парламенту засудити дії Грузії проти народу Південної Осетії.

Про це сказано в проекті постанови №3070 "Про осуд військової агресії Грузії проти народу Південної Осетії", зареєстрованому у ВР 26 серпня, повідомляють "Українські новини".

Крім цього, вони пропонують визначити дії президента Віктора Ющенка з підтримки політики Грузії щодо Південної Осетії такими, що суперечать національним інтересам України, законодавству, і почати процедуру імпічменту глави держави.

Також пропонується розглянути й затвердити закон "Про основи внутрішньої й зовнішньої політики України" і передбачити в ньому нейтральний статус України.

Проектом постанови передбачається створення у ВР тимчасової спеціальної комісії для перевірки відповідності вимогам законодавства й міжнародних договорів угод щодо військово-технічного співробітництва й поставок в 2005-2008 роках військової техніки й зброї в Грузію, а також стану реалізації цих угод.

Також пропонується підготувати законопроект про заборону проведення на території України військових навчань, у яких задіяні підрозділи НАТО.

Як відомо, Симоненко наполягає на початку процедури імпічменту Ющенка через його політику у відносинах із владою Грузії.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News