Симоненку не йметься звільнити міністра Тимошенко

П'ятниця, 29 серпня 2008, 12:24

Лідер Компартії Петро Симоненко заявляє про необхідність відправити Володимира Шандру у відставку з посади міністра з надзвичайних ситуацій через професійну непридатність.

Симоненко відзначив "безпорадність міністра з надзвичайних ситуацій під час паводку на Західній Україні, відсутність будь-яких дієвих кроків щодо організації системи попередження надзвичайних ситуацій та оповіщення населення".

Також лідер КПУ звернув увагу на "відсутність планів евакуації в разі виникнення надзвичайної ситуацій та необхідної техніки для здійснення рятувальних заходів".

Усе це, на думку Симоненка, "вимагає від Верховної Ради негайно відправити Шандру у відставку", повідомляє прес-служба КПУ.

Також він відзначив, що "чергова пожежа на складі боєприпасів, тепер вже у Харківський області, знов якимось "дивним чином" збіглася у часі зі звинуваченнями Ющенка та його оточення у незаконних поставках військової техніки, зброї та боєприпасів, а також підготовкою до створення спецкомісії ВР з цього питання та фінансової перевірки всіх структур, які причетні до торгівлі зброєю".

Симоненко нагадав, що "ООН визнала Україну найбільшим постачальником зброї до Грузії за останній рік".

"Саме підлеглі Ющенка і він особисто, зробили найвагоміший внесок у підготовку військової агресії націоналістичного режиму Саакашвілі проти народу Південної Осетії, незаконно поставляючи зброю до Грузії", - заявив лідер КПУ.

"Таким чином, ці "торговці смертю" несуть спільну з режимом Саакашвілі відповідальність за фізичне знищення мирних людей, за геноцид осетин", - додав він.

Симоненко також наголосив, що "пожежею на військових складах на Харківщині, режим Ющенка просто замітає сліди своєї незаконної діяльності, як це робилось і раніше на військових складах в Новобогданівці та Олександрівці, коли готувалися масштабні перевірки за фактами незаконної торгівлі зброєю, в тому числі і до тієї ж Грузії".

"Недарма президент взяв хід ліквідації наслідків пожежі під свій контроль – так простіше і зручніше сховати дійсні обставини цієї пожежі і докази злочинних зловживань у сфері торгівлі зброєю", - додав лідер КПУ.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування