У Тимошенко сподіваються, що не посваряться з Росією через Грузію

П'ятниця, 29 серпня 2008, 13:49

Міністерство економіки сподівається, що напруженість у політичних відносинах c Росією, яка виникла через конфлікт на Кавказі, не стане причиною торговельної війни між країнами.

Про це в п'ятницю заявив глава Мінекономіки Богдан Данилишин, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, не почнеться (торговельна війна). У першу чергу, суб'єкти господарювання налаштовані на нормальні конструктивні торгово-економічні відносини", - сказав він.

У зв'язку з цим глава Мінекономіки відзначив наявність на міждержавному рівні конструктивного діалогу в економічній сфері: ситуація поки розвивається в руслі досягнутих раніше домовленостей між президентами і прем'єр-міністрами двох країн.

"Динамізм торгово-економічного співробітництва, який виник, ми повинні утримувати. Робити все для того, щоб інвестиційне і торгово-економічне співробітництво зміцнювалося. Думаю, що й в Україні й у Російській Федерації є таке бажання", - підкреслив міністр.

При цьому Данилишин зазначив, що Росія залишається для України найбільшим стратегічним торговельним партнером.

"Найбільш проблемних питань, що не дозволяли б проводити нормальні торгово-економічні відносини, тепер немає", - сказав він.

Глава Мінекономіки також повідомив, що наприкінці вересня в Москві заплановане засідання комітету з питань економічного співробітництва Україно-російської міждержавної комісії, на якому будуть обговорюватися можливості для нарощування торгівлі й інвестицій.

"У районі 10 вересня планується мій візит у Росію і зустріч з міністром економіки Російської Федерації", - додав Данилишин.

При цьому він зазначив, що ключовими питаннями співробітництва є взаємодія в космічній і авіаційній галузях, як і в цілому в промисловості.

За даними міністра, за січень-червень 2008 року обсяг торгівлі товарами з Росією в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зріс на 32,6% - до $18 млрд.

У тому числі, експорт українських товарів у Росію за цей період збільшився на 33,5% - до біля $8 млрд, а імпорт товарів з Росії збільшився на 32% - до $10,26 млрд.

За даними Данилишина, питома вага Росії у загальному обсязі українського експорту складає 24,1%, імпорту - 24,2%.

Глава Мінекономіки відзначив, що зафіксований у поточному році обсяг торгівлі з Росією є максимальним за останні 10 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:19
Шмигаль у США: Нас запевнили в підтримці законопроєктів
03:14
США наклали вето на прийняття Палестини до Радбезу ООН
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
Усі новини...