Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція збереться до Ради – є претензії

П'ятниця, 29 серпня 2008, 15:13

1 вересня відбудеться засідання ради демократичної парламентської коаліції.

Про це повідомив голова фракції "НУ-НС" В’ячеслав Кириленко під час зустрічі з журналістами у Чернівецькій області, повідомляє офіційний сайт блоку "НУ-НС".

"Перед початком чергової сесії Верховної Ради України, 1 вересня відбудеться засідання ради коаліції", - сказав він.

"Першими питаннями ми запропонуємо розглянути хід ліквідації наслідків повені в шести областях, питання російсько-грузинського конфлікту, щоб визначити консолідовану позицію, запропонуємо розглянути зміни до бюджету з тим, щоб оперативно відреагувати на потреби регіонів, які постраждали від повені і розподілити інші додаткові доходи державного бюджету з метою забезпечення потреб людей та різних напрямків економіки. Це для нас три ключові питання", - зазначив Кириленко.

Голова фракції "НУ-НС" не виключає, що під час засідання "виникнуть політичні дискусії". "Вони у нас завжди є", - зазначив Кириленко .

"Коаліція існує, не дивлячись на певні розбіжності. Їх потрібно долати і рухатись вперед. У нас є претензії до наших партнерів з низки питань, і ми їх не приховуємо", - сказав він.

"Мені не подобається довготривала мовчанка прем’єр-міністра в питанні російсько-грузинського конфлікту, адже Грузія є нашим партнером, ми разом співпрацюємо в рамках ГУАМ. Не подобається мені і відсутність оцінки у прем’єра дій ЧФ РФ. Всі ці питання мають отримати належну оцінку як уряду, так і прем’єр-міністра", - сказав Кириленко.

Крім того, в прямому ефірі Чернівецької обласної телерадіокомпанії Кириленко зазначив, що не знає, як питання демократичної коаліції розтлумачить Конституційний Суд, але наголосив, що "згідно Конституції, коаліція існує".

Лідер фракції "НУ-НС" нагадав, що "за Конституцією коаліція складається з депутатських фракцій". "Працює обраний коаліцією спікер, уряд, вони мають багато спільних планів. Втім, якщо у нас будуть виникати питання до партнерів і до прем’єра особисто – як, наприклад, в питанні оцінки російсько-грузинського конфлікту чи перебування ЧФ в Криму, ми будемо мати гострі розмови на раді коаліції", - зазначив Кириленко.

"В коаліційній угоді записано, що Грузія – наш стратегічний партнер, тому ми, безумовно, підтримуємо територіальну цілісність Грузії", - наголосив він.

Відповідаючи на запитання щодо перспектив позачергових виборів до парламенту, Кириленко зауважив, що "є політики, які люблять говорити про дострокові вибори, а є такі, котрі працюють".

"Ми, зокрема, працюємо над тим, щоб коаліція виконувала зобов’язання, взяті перед людьми. Попереду – робота над податковою реформою, земельною реформою тощо", - зазначив він і додав: "Нас не цікавлять зави про можливість дострокових виборів, котрі лунають від тих, хто звик морочити людям голову".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:16
Мега-курорт, або мега-екологічна катастрофа. Як пов'язаний з Коломойським проєкт може знищити дику природу Карпат
16:10
"Мертві душі" та гроші повз бюджет: очільниця НАУ розповіла, які проблеми треба вирішити у виші
16:05
Справа про оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
15:54
Російські силовики взялися за заступника Шойгу після спецоперації ГУР – джерела
15:31
"Село, якого більше немає": оператори показали відео із розбомблених Кринків на лівому березі Херсонщини
15:08
Єврокомісія "взяла до уваги" рішення МЗС щодо консульських послуг чоловікам мобілізаційного віку
15:06
ОПЕК пропонує Намібії підтримку з надією на її приєднання до організації
15:02
У Львові затримали військового, який за хабар обіцяв відправити мобілізованого в тил
14:57
ЗМІ: Франція пропонує ЄС нові санкції для боротьби з російською дезінформацією
14:55
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який збив на смерть нацгвардійця 
Усі новини...