У Ющенка схвалили розпродаж Києва, влаштований у Леоніда "Мудрого"

П'ятниця, 29 серпня 2008, 15:20

У секретаріаті президента не бачать порушень у діях київської влади, яка виставила на приватизацію низку комунальних підприємств як "Київводоканал", "Київгаз" , "Хліб Києва", "Київспецтранс.

Про це заявив заступник глави секретаріату президента Олександр Шлапак на прес-конференції у п’ятницю.

"Київська громада сама приймає рішення щодо приватизації таких об'єктів, тому в правовому сенсі все зроблено правильно. Що стосується економічного плану, я не бачу цих розрахунків. Ми їх запросили з КМДА, щоб уважно подивитися, зважити і провести, можливо, ще додаткові консультації, в якій спосіб має відбуватися така приватизація", - зазначив заступник глави секретаріату президента.

"Те, що це вплине на цінову політику, в мене жодних сумнівів немає. Наскільки я розумію, рішення про приватизацію об’єктів ухвалювалося тому що, міська громада не в стані самотужки тягти на собі ці об’єкти. Потрібен інвестор, який вкладатиме ресурс і який вимагатиме, щоб вкладення були враховані в майбутніх тарифах, і очевидно, тарифна політика в Києві буде мінятися в сторону збільшення ціни", - зазначив Шлапак.

Як відомо, в четвер Київрада зняла заборону на приватизацію ВАТ "АК "Київводоканал" (25,4% акцій), ВАТ "Київгаз" (28,45%), ЗАТ "Хліб Києва" (50%+1), ВАТ "Київспецтранс" (51%), а також часток у ВАТ "Київхімволокно", ВАТ "Техводсервіс", ТОВ "Редакція газети "Столиця", ТОВ "Метровагонсервіс", ТОВ "Інститут розвитку людини", "Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна", ЗАТ "Старий Хрещатик". В цілому список виставленого на продаж майна складає 446 об'єкта.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News