Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС: Янукович провокатор з консультантами "далеко за межами" України

П'ятниця, 29 серпня 2008, 16:19

Міністерство закордонних справ України вважає заклики Партії регіонів визнати незалежність Південної Осетії та Абхазії провокативними та безвідповідальними.

Про це йдеться у коментарі МЗС, що оприлюднено на сайті відомства.

"Позиція Партії регіонів у питанні російсько-грузинського конфлікту, а особливо заклики її лідерів визнати "незалежність" Південної Осетії та Абхазії, шкодять національним інтересам України. Така позиція є провокативною, безвідповідальною та неприйнятною", - заявляє МЗС.

"Схоже, вже стало традицією, що очільники Партії регіонів проводять консультації з актуальних питань життєдіяльності Української держави не зі своїми колегами по парламенту, а далеко за її межами", - зауважують у міністерстві.

"Нерідко такі обміни думками трансформуються в конкретні акції вже всередині країни. Конкретний приклад - остання заява щодо згаданих квазідержавних утворень. Дивний збіг обставин, чи не так?", - додається у коментарі.

МЗС наголошує, що "усім повинно бути зрозуміло, що лише активна позиція України з відстоювання незалежності і суверенітету Грузії в руслі домінуючих у світі підходів до цього конфлікту може забезпечити і наш суверенітет, територіальну цілісність та непорушність кордонів, наші національні інтереси".

Як відомо, лідер Партії регіонів Віктор Янукович виступив із закликом визнати незалежність Південної Осетії та Абхазії.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування