Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС підозрює, що ЧФ РФ заявляє про свою охорону спеціально для провокацій

П'ятниця, 29 серпня 2008, 16:31

Українська сторона не заперечує права Росії вживати необхідні заходи для охорони об'єктів ЧФ РФ у Криму, але звертає увагу, що подібні дії можливі виключно в межах місць дислокації підрозділів Чорноморського флоту.

Так Міністерство закордонних справ України прокоментувало заяву російських чиновників про посилення охорони об'єктів ЧФ РФ в Криму для "виключення можливих провокацій".

"Українська сторона не заперечує права РФ вживати необхідних заходів з метою забезпечення охорони своїх військових підрозділів, які тимчасово базуються на українській території у відповідності з існуючими двосторонніми домовленостями", - заявляють в МЗС.

"Водночас, звертаємо увагу російської сторони на те, що подібні дії можливі виключно в межах місць дислокації підрозділів ЧФ РФ, визначених згаданими домовленостями, і таким чином, не можуть здійснюватися поза цими межами", - наголошується в коментарі.

"Отже, дотримання такої вимоги унеможливлюватиме будь-які провокаційні дії та не збурюватиме громадську думку, що, як видається, і має на меті ЧФ РФ, оприлюднюючи згадані заяви", - заявляють в міністерстві.

Як відомо, у четвер помічник головнокомандувача ВМФ РФ Ігор Дигало заявив про те, що ЧФ РФ підсилив охорону своїх об'єктів в Україні для виключення можливих провокацій.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування